Vermageren in regio Waasland

Samen met Yourbody

bereik je eindelijk dat droomgewicht!
Woon je in regio Waasland en doe je pogingen om te vermageren? Heel wat mensen zijn dagelijks bezig om te vermageren. Maar een groot percentage van die groep moet toegeven dat het niet zo simpel is. Het merendeel houdt het maar enkele weken vol. Niet omdat het zo zwaar is, maar omdat ze het verkeerd aanpakken.

Veel mensen denken dat je gewicht verliest als je minder eet. Dat klopt, deels. Het zit namelijk zo dat je je lichaam een andere eetgewoonte moet aanleren. Als er te veel “verkeerde vetten” in je lichaam komen, gaan ze zich aan je lichaam hechten. Bij mannen rond de buik, bij vrouwen meestal aan de heupen.

Verkeerde vetten doen verdikken

Er bestaan ook goede vetten, die je lichaam omzet in stoffen dat het nodig heeft. Het zijn de “verkeerde vetten” waar je moet voor opletten. Dee zitten in veel snacks, fastfood, opwarmmaaltijden en noem maar op. We eten ze meer en meer omdat het leven zo snel gaat. ’s Ochtends moet het snel gaan om naar het werk te kunnen vertrekken. Tijdens de dag even een snelle hap en ’s avonds te moe om nog een gezonde maaltijd klaar te maken. Dit patroon is bij veel mensen dagelijkse routine geworden.

Als je de verpakkingen van snoep en snacks bekijkt dan zie je er vaak stoffen bijstaan waar je nog nooit van gehoord hebt. Het percentage vetten staat er ook steeds bij. Het lastige is dat je lichaam hieraan gewend is geraakt. Als je enkele weken dit voedsel niet meer eet, dan kan het goed zijn dat je het de eerste dagen lastig zal hebben. Je lichaam moet ontwennen. Focus je dus op gezond voedsel, waar je lichaam baat bij heeft. Zeker op vlak van energie is er heel wat ander voedsel dat je kan eten.

Beweging doet vermageren

Minder eten zal al een heel stuk helpen. Wil je vermageren, dan moet het aantal calorieën dat je per dag eet naar beneden. Nog een extra stap is je lichaam in beweging zetten. Dat is niet alleen zeer gezond voor je lichaam, maar ook voor je geest. Als je de eerste weken begint te sporten kan je het even moeilijk hebben. Ook hier moet je lichaam door een aanpassingsperiode en dat kan veel energie kosten. Je hoeft echter niet direct voor een triatlon te trainen. Begin met kleine stapjes. Gaan lopen, fietsen of zwemmen, zijn populaire sporten die niet veel voorbereiding vergen. Bouw stelselmatig op.

Hou hierbij ook echter rekening met je spieren en gewrichten, en dat je geen lichamelijke letsels oploopt. Daarom is het sowieso aangeraden om begeleiding onder de arm te nemen. Vertrouw hiervoor op de expertise van Yourbody.be in regio Waasland. Wij begeleiden je van A tot Z, helemaal op maat van jouw lichaam en wensen.

Begeleiding met yourbody.be in regio Waasland

Op papier klinkt het allemaal heel logisch. En iedereen weet dat sporten calorieën verbrandt. Maar eraan beginnen én volhouden, dat is een ander paar mouwen. De verleiding is er constant, en velen kunnen niet volhouden omdat er onvoldoende ondersteuning is die hen opvolgt en motiveert. Een coach die je bijstaat kan hier wonderen doen. Iemand die je professioneel begeleidt en niet alleen zorgt voor het mentale aspect, maar ook een plan opstelt om je voeding aan te pakken. Hiervoor kan je terecht bij Yourbody.be in Sint-Niklaas. Ook al wil je maar enkele kilo’s vermageren, met jouw inzet en de juiste begeleiding bereik je gegarandeerd resultaat. Vermageren is niet werken tot een eindpunt, maar een nieuwe manier van eten aanleren. Zo zal je lichaam geen slecht voedsel meer willen en hou je de focus op gezond leven.

Contacteer ons nu vrijblijvend voor een afspraak en ontdek wat Yourbody.be in regio Waasland voor jou kan betekenen!

Aarzel niet langer

Contacteer ons nu voor een afspraak!